НЕ ОТРЯЗВАЙ ГЛАВАТА НА ВРАГА БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ, НО АКО МНОГО ТИ СЕ ПРИИСКА, ОТРЕЖИ Я. ПРИ ОТРЯЗВАНЕТО НА ГЛАВАТА СЕ СТАРАЙ ДА СЪБЛЮДАВАШ МЕРКИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ, ЗА ДА НЕ СЕ ЗАЛЕЕШ С КРЪВ. ОТРЯЗАНАТА ГЛАВА НАБУЧИ НА АРМАТУРА И ПОКАЖИ НА ДРУГАРИТЕ СИ. СВАЛИ ОТ ОБЕЗГЛАВЕНИЯ ВРАГ ВСИЧКО И ГО ВЗЕМИ ЗА СЕБЕ СИ. НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, ЗА ДА НЕ ТРЯБВА ТИ ДА ОТРЯЗВАШ ГЛАВАТА, А ВРАГЪТ САМ ДА СИ Я ОТРЕЖЕ.

НЕ ИЗНАСИЛВАЙ ЖЕНИТЕ НА ВРАГА БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ, НО АКО МНОГО ТИ СЕ ПРИИСКА, ИЗНАСИЛВАЙ. ПРИ ИЗНАСИЛВАНЕТО ДРЪЖ ВИСОКО ЧЕСТТА НА БОЕЦА-ОСВОБОДИТЕЛ, ВЕСЕЛИ СЕ, КОГАТО ТЕ КРЕЩЯТ ОТ БОЛКА И РИДАЯТ. АКО МЪЖЪТ НА ИЗНАСИЛВАНАТА ЖЕНА ВЪЗРАЗЯВА И С ВЪЗРАЖЕНИЯТА СИ ТИ ПРЕЧИ ДА Я НАСИЛВАШ, КАЖИ МУ ДА ПРЕСТАНЕ ДА ТИ ПРЕЧИ ИЛИ НАСИЛИ И НЕГО. СЛЕД ИЗНАСИЛВАНЕТО ВЗЕМИ ЗА СПОМЕН БИЖУТАТА НА ИЗНАСИЛЕНАТА.

НЕ ПИЙ КРЪВТА НА БЕБЕТАТА НА ВРАГА, НО АКО МНОГО ТИ СЕ ПРИИСКА, ПИЙ Я СЪС ЗДРАВЕ.

НЕ СТРЕЛЯЙ ПО МИРНИТЕ ЖИТЕЛИ НА ВРАГА БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ, НО ЗНАЙ, ЧЕ ПРИ ВРАГА НЯМА МИРНИ ЖИТЕЛИ. ТЕ САМО СЕ ПРЕСТРУВАТ НА МИРНИ ЖИТЕЛИ.

БЪДИ ЩАСТЛИВ ДА УМРЕШ ЗА РОДИНАТА. РОДИНАТА ЩЕ СЕ ПОСТАРАЕ С ЧЕСТ НЕЗАБЕЛЯЗАНО ДА ТЕ ПОГРЕБЕ И ЩЕ ДАДЕ ПАРИ НА СЕМЕЙСТВОТО ТИ, АКО СМЕТНЕ ТОВА ЗА НЕОБХОДИМО.

НЕ ПИТАЙ КОГА ЩЕ СВЪРШИ ВОЙНАТА. ИЗОБЩО НЯМА НИКАКВА ВОЙНА И ТЯ НИКОГА НЯМА ДА СВЪРШИ, ЗАЩОТО НАШАТА РОДИНА НЯМА ГРАНИЦИ.

НЕ НАСИЛВАЙ МЪЖКОТО НАСЕЛЕНИЕ НА ВРАГА БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ, НО АКО МНОГО ТИ СЕ ПРИИСКА, ДАВАЙ. НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА КАСТРИРАШ ПЛЕНЕНИТЕ ВРАГОВЕ. ТОВА Е ДЪЛГ НА БОЕЦА-ПАТРИОТ И ТОВА Е ВЕСЕЛО.

НАШИТЕ ПОДВИЗИ ВРАГЪТ НАРИЧА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. НАПРАВИ СИ ИЗВОД: УБИЙ ВРАГА.

ЗНАЙ, ЧЕ ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИШ НА ЗЕМЯТА, НА ВОДАТА ИЛИ ВЪВ ВЪЗДУХА, ГО ПРАВИШ В ИМЕТО НА СВЕЩЕНАТА СВЕТЛИНА ПРОТИВ ПРОКЛЕТАТА ТЪМА.

НЕ ОБСТРЕЛВАЙ ОБЕКТИТЕ НА КУЛТУРАТА И ЦЪРКВИТЕ НА ВРАГА БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ, НО ПОМНИ, ЧЕ ВРАГЪТ НЯМА НИТО КУЛТУРА, НИТО РЕЛИГИЯ. ВСИЧКИ БОЛНИЦИ И ПОЛИКЛИНИКИ, А СЪЩО ТАКА РОДИЛНИТЕ ДОМОВЕ НА ВРАГА – ТОВА СЪЩО Е МАСКИРОВКА.

АКО ПРЕД ОЧИТЕ ТИ УБИЯТ ТВОИ ДРУГАРИ, АКО ДРУГАРИ ПО ОРЪЖИЕ ОТ ПОЛКА ГИ РАЗКЪСА НА ПАРЧЕТА, НЕ ВЯРВАЙ НА ОЧИТЕ СИ. ТЕ НЕ СА ЗАГИНАЛИ. ТЕ ПРОСТО СА СЕ ОТПРАВИЛИ В РАЯ. ТИ СЪЩО СКОРО ЩЕ БЪДЕШ ТАМ.

ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ В ПЛЕН. ТОВА Е ПЪТЯТ КЪМ АДА.

АКО ЧУЕШ ОТ ДРУГАРЯ СИ КЛЕВЕТА СРЕЩУ РОДИНАТА, АКО ТОЙ НАРЕЧЕ ПАТРИАРХА АНТИХРИСТ, НАПРАВИ ДОНЕСЕНИЕ ЗА ТОЗИ ВРАГ И СКАЧАЙ ОТ РАДОСТ, АКО ГО УНИЩОЖАТ.

АКО У САМИЯТ ТЕБ ВЪЗНИКНАТ НЯКАКВИ ВРАЖЕСКИ СЪМНЕНИЯ, НАПРАВИ ДОНЕСЕНИЕ СРЕЩУ СЕБЕ СИ ИЛИ СЕ ЗАСТРЕЛЯЙ, ПОДЛА ТВАР, ДОКАТО ОЩЕ НЕ Е КЪСНО.

КАТО СЕ ОБАЖДАШ У ДОМА, НЕ КАЗВАЙ НА ЖЕНАТА ИСТИНАТА, ЧЕ В АРМИЯТА ТИ Е ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО У ДОМА. ТЯ МОЖЕ ДА СЕ ОБИДИ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА РЕВНУВА. ЗАЩО ТИ Е ТОВА?

 

Превод от руски Владимир Сабоурин

 

списание „Нова социална поезия“, юни 2024, ISSN 2603-543X

 

Comments

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.