Журито на конкурса, раздел СЛОВО+ВИЗИЯ присъди 1-во място на мултимедийния артист Вероника Цекова/ Veronika Tzekova в конкурса на сп. ,,Нова социална поезия“, ,,НОВАТА МОДЕРНОСТ – визия и текст, слово и образ, значение и форма“.

Вероника Цекова / детайли от голямоформатна инсталация – ръкопис върху хартия, камък, дървена рамка, стъкло, 2019
Вероника Цекова / детайли от голямоформатна инсталация – ръкопис върху хартия, камък, пръст, въглен, дървена рамка, стъкло, 2019
Вероника Цекова / дигитална графика, 2019

Вероника Цекова / инсталация – картон, дърво, стъклен цилиндър, вода, 2016-2017
Вероника Цекова /обект, 2019

Вероника е концептуален артист, базиранa в Австрия. В творчеството си Вероника изгражда непрекъснати взаимовръзки (образни и смислови ). От този PDF файл може да се запознайте с повече работи на границата между значението и образите, формата и смисъла, думите и визията, предоставени за конкурса НОВАТА МОДЕРНОСТ / СЛОВО+ВИЗИЯ.

Повече за проектите на Вероника, като концептуален артист може да прочетете и видите на адресите:

https://openartfiles.bg/bg/people/2495-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0

http://www.veronikatze.com


На 2-ро място в раздел СЛОВО+ВИЗИЯ журито присъжда на двама творци: Петра Марино дизайнер, фотограф и поет и Галина Йотова фотограф.

Петра Марино / Стени – поезия + фотография
Петра Марино / Визуално-биологично , поезия + фотография

Петра Марино е псевдоним на арх. Цветелина Панова, творец работещ в полето на фотографията и словото (поезия, къси текстове), графичния дизайн и изграждането на професионални работещи решения с помощта на работният процес Design Thinking.

Коосновател на ,,ТАРАТАНЦИ„.

Повече фотографии на Петра Марино, може да видите в нейният профил в 500px.com . Нейни работи печелят награди в няколко конкурса в областта на архитектурната фотография.


Галина Йотова / Particular, Фотографика

Галина Йотова е професинален фотограф, на свободна практика. Работи в областта на репортажната и портретна фотография и печели български и международни награди в тази област.

Повече с фото творчеството на Галя може да се запознате от ФБ страницата й